Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię tą rybke na każde Boże Narodzenie jak i na przyjęcia imieninowe itp. Wszystkim smakuje :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8214
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2811
Polecam.
Odsłon: 1438
Polecam.
Odsłon: 426
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8214
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2811
Polecam.
Odsłon: 1438
Polecam.
Odsłon: 426
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o średnich oczkach, cebulę kroimy w średnią kostkę, pora w pół talarki. Wrzucamy na rozgrzany olej. Chwilę podsmażamy.Podlewamy odrobiną wody, dodajemy ziele angielskie, listek, sól i pieprz do smaku i dusimy do pożądanej miękkości. Pod koniec duszenia dodajemy przecier do smaku.
Na drugiej patelni smażymy posoloną i popieprzoną rybke na zloty kolor. Można wcześniej jak kto woli obtoczyć w jajku i bułce.
Usmazoną i wystudzoną rybę układamy na półmisku, na wierzch kładziemy uduszone warzywa. Dekorujemy natką pietruszki. Podawać jako zimną przystawke z pieczywem.