Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię tą rybke na każde Boże Narodzenie jak i na przyjęcia imieninowe itp. Wszystkim smakuje :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 971
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 971
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o średnich oczkach, cebulę kroimy w średnią kostkę, pora w pół talarki. Wrzucamy na rozgrzany olej. Chwilę podsmażamy.Podlewamy odrobiną wody, dodajemy ziele angielskie, listek, sól i pieprz do smaku i dusimy do pożądanej miękkości. Pod koniec duszenia dodajemy przecier do smaku.
Na drugiej patelni smażymy posoloną i popieprzoną rybke na zloty kolor. Można wcześniej jak kto woli obtoczyć w jajku i bułce.
Usmazoną i wystudzoną rybę układamy na półmisku, na wierzch kładziemy uduszone warzywa. Dekorujemy natką pietruszki. Podawać jako zimną przystawke z pieczywem.