Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba po japońsku z warzywami i słodko - kwaśnym sosem, podawana na zimno.
Filety z morszczuka ułożyłam na sicie i rozmroziłam. Jeśli używacie świeżej ryby należy oczywiście pominąć ten etap. Rozmrożone filety skropiłam sokiem z cytryny. Oprószyłam je solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Następnie opanierowałam w roztrzepanych jajkach i bułce tartej i usmażyłam na rumiano na oleju. Usmażone ryby wyłożyłam na talerz przykryty ręcznikami papierowymi i odstawiłam.
Paprykę czerwoną umyłam, osuszyłam, wycięłam gniazdo nasienne i pokroiłam ją w cienkie paseczki/słupki. Podobnie pokroiłam ogórki konserwowe. Cebulę obrałam i przekroiłam na ćwiartki, a każdą ćwiartkę w plasterki.
Wszystkie składniki zalewy czyli: wodę, olej, ocet, cukier, ketchup i koncentrat pomidorowy umieściłam w rondlu. Dodałam szczyptę soli i zagotowałam. Dodałam pokrojone warzywa i gotowałam razem przez 10 minut.
Do naczynia nałożyłam porcję zalewy z warzywami, na to kawałki ryby i znów zalewę. Rybę można przygotować w jednym lub dwóch naczyniach. Rybę wystudziłam, a następnie schłodziłam w lodówce. Rybę podajemy co najmniej po kilku godzinach chłodzenia.
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 3887
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 83
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 388
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 87
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 387
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 3887
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 83
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 388
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 87
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 387
Składniki
Filety z morszczuka ułożyłam na sicie i rozmroziłam. Jeśli używacie świeżej ryby należy oczywiście pominąć ten etap. Rozmrożone filety skropiłam sokiem z cytryny. Oprószyłam je solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Następnie opanierowałam w roztrzepanych jajkach i bułce tartej i usmażyłam na rumiano na oleju. Usmażone ryby wyłożyłam na talerz przykryty ręcznikami papierowymi i odstawiłam. Paprykę czerwoną umyłam, osuszyłam, wycięłam gniazdo nasienne i pokroiłam ją w cienkie paseczki/słupki. Podobnie pokroiłam ogórki konserwowe. Cebulę obrałam i przekroiłam na ćwiartki, a każdą ćwiartkę w plasterki. Wszystkie składniki zalewy czyli: wodę, olej, ocet, cukier, ketchup i koncentrat pomidorowy umieściłam w rondlu. Dodałam szczyptę soli i zagotowałam. Dodałam pokrojone warzywa i gotowałam razem przez 10 minut. Do naczynia nałożyłam porcję zalewy z warzywami, na to kawałki ryby i znów zalewę. Rybę można przygotować w jednym lub dwóch naczyniach. Rybę wystudziłam, a następnie schłodziłam w lodówce. Rybę podajemy co najmniej po kilku godzinach chłodzenia.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Paszteciki z farszem z kiełbasy
Przekąski
smażone krewetki
Przekąski
Sałatka z gruszek i papryki
Przekąski
Sałatka z ananasa i pomidorów
Paszteciki z farszem z kiełbasy
Wbrew pozorom połączenie kiełbasy i żurawiny daje doskonałe efekty. Przygotuj...
Odsłon: 67
smażone krewetki
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 83