Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba po japońsku z warzywami i słodko - kwaśnym sosem, podawana na zimno.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44681
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182143
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 282
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44681
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182143
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 282
Składniki
Filety z morszczuka ułożyłam na sicie i rozmroziłam. Jeśli używacie świeżej ryby należy oczywiście pominąć ten etap. Rozmrożone filety skropiłam sokiem z cytryny. Oprószyłam je solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Następnie opanierowałam w roztrzepanych jajkach i bułce tartej i usmażyłam na rumiano na oleju. Usmażone ryby wyłożyłam na talerz przykryty ręcznikami papierowymi i odstawiłam. Paprykę czerwoną umyłam, osuszyłam, wycięłam gniazdo nasienne i pokroiłam ją w cienkie paseczki/słupki. Podobnie pokroiłam ogórki konserwowe. Cebulę obrałam i przekroiłam na ćwiartki, a każdą ćwiartkę w plasterki. Wszystkie składniki zalewy czyli: wodę, olej, ocet, cukier, ketchup i koncentrat pomidorowy umieściłam w rondlu. Dodałam szczyptę soli i zagotowałam. Dodałam pokrojone warzywa i gotowałam razem przez 10 minut. Do naczynia nałożyłam porcję zalewy z warzywami, na to kawałki ryby i znów zalewę. Rybę można przygotować w jednym lub dwóch naczyniach. Rybę wystudziłam, a następnie schłodziłam w lodówce. Rybę podajemy co najmniej po kilku godzinach chłodzenia.