Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ryby w każdej postaci, na gorąco do obiadu najlepsza taka prosto z patelni, często jednak zostaje parę kawałków, więc robię na zimno z różnymi dodatkami. Najczęściej są to dadatki warzywne, w tym przypadku użyłam pomidorów, papryki, cebuli i pieczarek. Zrobiłam większą ilość, nie spodziewałam się, że tak będą zachwalać :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 932
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1051
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2097
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 932
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1051
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2097
Składniki
. Filety rybne pozbawić łusek i resztek ości, posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić. W tym czasie przygotować sos, cebulę, paprykę, pieczarki pokroić w paski, wrzucić wszystko na rozgrzany olej w głębokiej patelni, posolić i dusić aż do utraty nadmiernej ilości soków i będą w miarę miękkie. Przełożyć do garnka, dodać pomidory z puszki i przecier pomidorowy, jeśli będzie za gęste dodać wodę, doprawić do smaku i poddusić 10 minut. W tym czasie, pokrojoną na małe kawałki rybę opanierować i usmażyć na złoty kolor, po czym ułożyć w głębszym naczyniu wartwami i każdą przykryć gorącym sosem.