Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ryby w każdej postaci, na gorąco do obiadu najlepsza taka prosto z patelni, często jednak zostaje parę kawałków, więc robię na zimno z różnymi dodatkami. Najczęściej są to dadatki warzywne, w tym przypadku użyłam pomidorów, papryki, cebuli i pieczarek. Zrobiłam większą ilość, nie spodziewałam się, że tak będą zachwalać :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 8589
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4305
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 812
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1082
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4038
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 8589
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1007
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4305
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 812
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1082
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4038
Składniki
. Filety rybne pozbawić łusek i resztek ości, posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić. W tym czasie przygotować sos, cebulę, paprykę, pieczarki pokroić w paski, wrzucić wszystko na rozgrzany olej w głębokiej patelni, posolić i dusić aż do utraty nadmiernej ilości soków i będą w miarę miękkie. Przełożyć do garnka, dodać pomidory z puszki i przecier pomidorowy, jeśli będzie za gęste dodać wodę, doprawić do smaku i poddusić 10 minut. W tym czasie, pokrojoną na małe kawałki rybę opanierować i usmażyć na złoty kolor, po czym ułożyć w głębszym naczyniu wartwami i każdą przykryć gorącym sosem.