Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłam się zdecydować, więc zrobiłam dwa rodzaje ryby, jedna w zalewie octowej, a druga w zalewie octowo-pomidorowej. Obie wersje są pyszne, a moja rodzinka ma urozmaicenie :-) Poniżej przepis na zalewę octową, a przepis na zalewę octowo-pomidorową znajdziecie na moim blogu.
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 65
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 82
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 182
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 102
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 145
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 65
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 82
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 182
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 102
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 145
Składniki
Rybę umyć, pokroić na większe kawałki, posolić, panierować w jajku i bułce tartej oraz usmażyć na patelni. Następnie zrobić zalewę. Zagotować wodę, dodać ocet, cukier, sól, ziele angielskie, liście laurowe i chwilę gotować. Usmażone ryby przełożyć do naczynia, w którym będą się marynować. Na tej samej patelni zeszklić cebulę pokrojoną w piórka i chwilę smażyć. Na koniec wlać na patelnię zalewę octową, wymieszać i odłożyć do wystudzenia. Letnią zalewą zalać ryby i odłożyć na noc do lodówki. SMACZNEGO!!!