Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłam się zdecydować, więc zrobiłam dwa rodzaje ryby, jedna w zalewie octowej, a druga w zalewie octowo-pomidorowej. Obie wersje są pyszne, a moja rodzinka ma urozmaicenie :-) Poniżej przepis na zalewę octową, a przepis na zalewę octowo-pomidorową znajdziecie na moim blogu.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1201
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1312
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 191
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1201
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1312
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 191
Składniki
Rybę umyć, pokroić na większe kawałki, posolić, panierować w jajku i bułce tartej oraz usmażyć na patelni. Następnie zrobić zalewę. Zagotować wodę, dodać ocet, cukier, sól, ziele angielskie, liście laurowe i chwilę gotować. Usmażone ryby przełożyć do naczynia, w którym będą się marynować. Na tej samej patelni zeszklić cebulę pokrojoną w piórka i chwilę smażyć. Na koniec wlać na patelnię zalewę octową, wymieszać i odłożyć do wystudzenia. Letnią zalewą zalać ryby i odłożyć na noc do lodówki. SMACZNEGO!!!