Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogłam się zdecydować, więc zrobiłam dwa rodzaje ryby, jedna w zalewie octowej, a druga w zalewie octowo-pomidorowej. Obie wersje są pyszne, a moja rodzinka ma urozmaicenie :-) Poniżej przepis na zalewę octową, a przepis na zalewę octowo-pomidorową znajdziecie na moim blogu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 801
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2827
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14589
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 801
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2827
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1684
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14589
Składniki
Rybę umyć, pokroić na większe kawałki, posolić, panierować w jajku i bułce tartej oraz usmażyć na patelni. Następnie zrobić zalewę. Zagotować wodę, dodać ocet, cukier, sól, ziele angielskie, liście laurowe i chwilę gotować. Usmażone ryby przełożyć do naczynia, w którym będą się marynować. Na tej samej patelni zeszklić cebulę pokrojoną w piórka i chwilę smażyć. Na koniec wlać na patelnię zalewę octową, wymieszać i odłożyć do wystudzenia. Letnią zalewą zalać ryby i odłożyć na noc do lodówki. SMACZNEGO!!!