Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania ryby. Takie danie jest pyszne, nadaje się zarówno na obiad jak i na kanapki. Największą zaletą zalewy octowej jest to, że kwas zawarty w occie dokładnie rozpuszcza wszystkie małe ości zawarte w rybie. Dodatkowo ocet jest świetnym konserwantem, dzięki czemu rybę w zalewie octowej można długo przechowywać.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13777
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1585
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15349
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6273
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13777
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1585
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15349
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6273
Składniki
Filety rybne podzielić na mniejsze kawałki, posypać przyprawą do ryb.
Jajka rozbełtać, moczyć w nich ryby, a później obtaczać w mące.
Następnie smażyć na złoty kolor. Ryby odłożyć.
Ocet, wodę, cukier, sól razem zagotować, odstawić do przestygnięcia. Cebulę pokroić w pióra.
W słoiku układać porcjami rybę i cebulę - zachowując luz, do 3/4 wysokości słoika, ryba spęcznieje. Dodać liść laurowy, pieprz i ziele angielskie, zalać zimną marynatą. Zamknąć szczelnie, odstawić w chłodne miejsce. Rybę można podać następnego dnia, ale warto odczekać co najmniej 48 godziny. Po tym czasie ryba jest najlepsza do spożycia.