Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba w zalewie pomidorowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania ryby. Takie danie jest pyszne, nadaje się zarówno na obiad jak i na kanapki. To doskonała przekąska na imprezę.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2207
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 403
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 818
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17319
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2207
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 403
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 818
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17319
Składniki
Filety rybne podzielić na mniejsze kawałki, posypać przyprawą do ryb. Jajka rozbełtać, moczyć w nich ryby, a później obtaczać w mące. Następnie smażyć na złoty kolor. Ryby odłożyć. Cebulę pokroić w pióra. Podsmażyć na odrobinie oleju. Dodać pozostałe składniki zalewy, zagotować, wymieszać, gotować 3 minuty. W słoiku układać porcjami rybę, do 3/4 wysokości słoika, ryba spęcznieje. Dodać liść laurowy, pieprz i ziele angielskie, zalać zimną marynatą. Zamknąć szczelnie, odstawić w chłodne miejsce. Rybę można podać następnego dnia, ale warto odczekać co najmniej 48 godziny. Po tym czasie ryba jest najlepsza do spożycia.