Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery rybne to sposób na rybę w nowym wydaniu. Idealne na drugie śniadanie, kolację czy obiad. Możemy zabrać je do pracy czy na wycieczkę. Mogą być też fajnym pomysłem na imprezę.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22499
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14787
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4581
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43971
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 597
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22499
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14787
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4581
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43971
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 597
Składniki
Kotlety z pstrąga: Bułkę tartą, otręby i suszone warzywa namaczamy w bulionie. Rybę rozdrabniamy (najlepiej widelcem), dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, drobno posiekaną cebulkę oraz powstałą masę z bułki, otrąb i suszonych warzyw i dokładnie mieszamy (całość najlepiej zmiksować). Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku. Z masy rybnej formujemy kotlety (małe lub większe według upodobań), obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiano. Bułki kroimy wzdłuż na pół i opiekamy na patelni grillowej lub podgrzewamy w piekarniku. Obie połówki bułki smarujemy majonezem, na dolnej kładziemy sałatę, fileta rybnego, pomidora, ogórka kiszonego i przykrywamy drugą połówką bułki. Smacznego!