Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka, rodzynki i skórka pomarańczowa nadają potrawie niepowtarzalny smak i aromat.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1237
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14826
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 845
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1237
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14826
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 845
Składniki
Ryż zalać wrzącym mlekiem. Dodać szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut często mieszając.
Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać sok z cytryny i wymieszać. Dodać skórę pomarańczową, rodzynki i szczyptę cynamonu do smaku. Przyprawić odrobiną cukru i wymieszać.
N półmisku układać na przemian ryż i zimne jabłka. Podawać lekko oprószone cynamonem i cukrem.