Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka, rodzynki i skórka pomarańczowa nadają potrawie niepowtarzalny smak i aromat.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 83
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1197
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 83
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1197
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Składniki
Ryż zalać wrzącym mlekiem. Dodać szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut często mieszając.
Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać sok z cytryny i wymieszać. Dodać skórę pomarańczową, rodzynki i szczyptę cynamonu do smaku. Przyprawić odrobiną cukru i wymieszać.
N półmisku układać na przemian ryż i zimne jabłka. Podawać lekko oprószone cynamonem i cukrem.