Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka, rodzynki i skórka pomarańczowa nadają potrawie niepowtarzalny smak i aromat.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10059
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2692
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1834
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 693
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3928
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10059
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2692
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1834
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 693
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3928
Składniki
Ryż zalać wrzącym mlekiem. Dodać szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut często mieszając.
Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać sok z cytryny i wymieszać. Dodać skórę pomarańczową, rodzynki i szczyptę cynamonu do smaku. Przyprawić odrobiną cukru i wymieszać.
N półmisku układać na przemian ryż i zimne jabłka. Podawać lekko oprószone cynamonem i cukrem.