Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam szybką przekąskę ryżowo-pieczarkową. Kolejne danie z cyklu "prosto i szybko". Przyznam, że średnio lubię serwować "goły" ryż do obiadu. A ryżowo-pieczarkowy misz masz jest smaczniejszą i bardziej wzbogaconą alternatywą.
Rozgrzewamy oliwę z oliwek na patelni. Dodajemy czosnek i cebulę pokrojoną w kostkę. Mieszamy od czasu do czasu i przysmażamy wszystkie składniki na złoty kolor.
Dodajemy pieczarki pokrojone w dość cienkie plastry, sos Worcestershire, i tymianek. Podsmażamy wszystko ok. 5-6 minut, a następnie dodajemy pieprz i sól do smaku. Odstawiamy.
Następnie do osobnego garnka wlewamy rosół lub bulion i wsypujemy ryż. Gotujemy pod przykryciem, aż do miękkości (ok. 20-25 minut. Jeśli używamy brązowego ryżu, czas gotowania może się wysłużyć do 40-45 minut).
Kiedy ryż jest już gotowy dodajemy masło, a następnie pieczarki i cebulę. Mieszamy wszystkie składniki.
Przed podaniem posypujemy pietruszką, odrobiną tymianku i pieprzu.
"MISZ - MASZ" to zapiekanka zrobiona z tego co było w kuchni w momencie robie...
Odsłon: 440
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7195
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 198
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15416
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 656
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7195
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 198
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15416
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 656
Składniki
Rozgrzewamy oliwę z oliwek na patelni. Dodajemy czosnek i cebulę pokrojoną w kostkę. Mieszamy od czasu do czasu i przysmażamy wszystkie składniki na złoty kolor.
Dodajemy pieczarki pokrojone w dość cienkie plastry, sos Worcestershire, i tymianek. Podsmażamy wszystko ok. 5-6 minut, a następnie dodajemy pieprz i sól do smaku. Odstawiamy.
Następnie do osobnego garnka wlewamy rosół lub bulion i wsypujemy ryż. Gotujemy pod przykryciem, aż do miękkości (ok. 20-25 minut. Jeśli używamy brązowego ryżu, czas gotowania może się wysłużyć do 40-45 minut).
Kiedy ryż jest już gotowy dodajemy masło, a następnie pieczarki i cebulę. Mieszamy wszystkie składniki.
Przed podaniem posypujemy pietruszką, odrobiną tymianku i pieprzu.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Smażona przekąska ziemniaczana
Przekąski
Przekąska na każdą okazję
Przekąski
Jajka na twardo w panierce
Przekąski
Kalafior do obiadu w sosie śmietanowym
Smażona przekąska ziemniaczana
Sycąca przekąska na imprezę.
Odsłon: 74
Przekąska na każdą okazję
Ta przekąska jest dobra na wszystkie okazje. Ale moją intencją było przygotow...
Odsłon: 79