Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaserwowałam moim domownikom jajka sadzone trochę w innej wersji, bo zapiekane w ziemniakach. Domownicy zaskoczeni, ale i zadowoleni bo tak przygotowane jajka bardzo im zasmakowały.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Składniki
Ziemniaki wyszorować, a następnie ugotować w mundurkach. Po ugotowaniu przeciąć część góry ziemniaka wzdłuż, wydrążyć część miąższu, a środek każdego ziemniaka oprószyć solą, pieprzem i włożyć kawałek masła. Następnie przełożyć do delikatnie wysmarowanego naczynia żaroodpornego. Do każdego ziemniaka wbić po jednym jajku, uważając aby nie uszkodzić żółtka. Włożyć do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aby białka się ścięły, a żółtka były jeszcze rzadkie. Szpinak oczyścić, opłukać i odsączyć, następnie pokroić. Na patelni rozpuścić masło, dodać pokrojone drobno ząbki czosnku, lekko podsmażyć. Dodać szpinak i podsmażać kilka minut, doprawiając do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i odrobiną tymianku. Szpinak wykładamy na półmisek układając na nim gotowe ziemniaki. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.