Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaserwowałam moim domownikom jajka sadzone trochę w innej wersji, bo zapiekane w ziemniakach. Domownicy zaskoczeni, ale i zadowoleni bo tak przygotowane jajka bardzo im zasmakowały.
Ziemniaki wyszorować, a następnie ugotować w mundurkach.
Po ugotowaniu przeciąć część góry ziemniaka wzdłuż, wydrążyć część miąższu, a środek każdego ziemniaka oprószyć solą, pieprzem i włożyć kawałek masła.
Następnie przełożyć do delikatnie wysmarowanego naczynia żaroodpornego.
Do każdego ziemniaka wbić po jednym jajku, uważając aby nie uszkodzić żółtka.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aby białka się ścięły, a żółtka były jeszcze rzadkie.
Szpinak oczyścić, opłukać i odsączyć, następnie pokroić.
Na patelni rozpuścić masło, dodać pokrojone drobno ząbki czosnku, lekko podsmażyć.
Dodać szpinak i podsmażać kilka minut, doprawiając do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i odrobiną tymianku.
Szpinak wykładamy na półmisek układając na nim gotowe ziemniaki.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 1408
Jajka sadzone podane ze smażonymi ziemniakami, posypane szczypiorem.
Odsłon: 1573
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 1039
Sałatka z bobem i smażoną kiełbaską. Pyszna i prosta sałatka, którą możesz pr...
Odsłon: 37
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 1039
Sałatka z bobem i smażoną kiełbaską. Pyszna i prosta sałatka, którą możesz pr...
Odsłon: 37
Składniki
Ziemniaki wyszorować, a następnie ugotować w mundurkach. Po ugotowaniu przeciąć część góry ziemniaka wzdłuż, wydrążyć część miąższu, a środek każdego ziemniaka oprószyć solą, pieprzem i włożyć kawałek masła. Następnie przełożyć do delikatnie wysmarowanego naczynia żaroodpornego. Do każdego ziemniaka wbić po jednym jajku, uważając aby nie uszkodzić żółtka. Włożyć do nagrzanego piekarnika na kilka minut, aby białka się ścięły, a żółtka były jeszcze rzadkie. Szpinak oczyścić, opłukać i odsączyć, następnie pokroić. Na patelni rozpuścić masło, dodać pokrojone drobno ząbki czosnku, lekko podsmażyć. Dodać szpinak i podsmażać kilka minut, doprawiając do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową i odrobiną tymianku. Szpinak wykładamy na półmisek układając na nim gotowe ziemniaki. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 197
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 209