Do góry

Przekąski Przepis na:

Sajgonki z surimi i ryżem

Sajgonki z surimi i ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2141 Ocena: 47703

Dodano:

Odsłon: 2283

Danie kuchni tajskiej. Pyszne ze wszystkimi innymi dodatkami.

Składniki

  • papier ryżowy (10 szt)
  • 3/4 szkl ryżu jaśminowego
  • kilka grzybków mun
  • 5 paluszków surimi
  • sól
  • olej do smażenia
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż i grzyby gotujemy według przepisu zawartego na opakowaniach. Grzyby drobno siekamy i mieszamy z ryżem. Do smaku doprawiamy solą.
    Paluszki surimi przekrawamy na pół.
    Papier ryżowy nawilżamy (osobno) ,na każdy kładziemy ryż z grzybami i ½ surimi. Zawijamy tak jak krokiety i smażymy na rozgrzanej oliwie (głęboki tłuszcz). Osączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 21 marca 2015 Boskie i zjawiskowe! Gdyby można było tak sięgać po Twoje potrawy przez monitor... :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń