Do góry

Przekąski Przepis na:

Sakiewki ze szpinakiem i fetą

Sakiewki ze szpinakiem i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 517 Ocena: 6673

Dodano:

Odsłon: 4415

Idealne na imprezy jako przekąska.

Składniki

  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego liściastego
  • ser feta 200 g.
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula średnia
  • Jedno opakowanie ciasta francuskiego
  • pieprz do smaku. 2 łyżki masła
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sakiewki ze szpinakiem i fetą

Przygotowanie

  1. Szpinak wrzucić na patelnię dodać masło, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Przykryć i dusić pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
    Kiedy już zmięknie dodać pokrojony ser feta. Ser jest słony i nie soliłam dodatkowo, jeśli uznasz, że to konieczne można posolić.

    Gotowy farsz ze szpinaku nakładać łyżką na kwadraty ciasta. Brzegi zawijać do środka.
    Włożyć do nagrzanego do 170* piekarnika i piec 15 minut.

    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń