Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na drugie śniadanie to pożywna, pyszna i zdrowa propozycja, która dostarcza energii do działania w drugiej połowie dnia. Znajdziesz w niej całe bogactwo różnorodnych warzyw, które są bogatym źródłem witamin. Ziemniaki z powodzeniem zaspokoją nawet silny głód, a majonez dodaje wyjątkowo kremowej konsystencji. W tej sałatce łączą się smaki słodki, kwaśny, lekko pikantny – każdy znajdzie coś dla siebie.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 476
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 550
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10172
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2310
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10032
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 476
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 550
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10172
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2310
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10032
Składniki
Danie przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku. Zużyj w ciągu 3 dni.
Ziemniaki i marchew umyj i włóż w całości do dużego rondla. Gotuj aż będą al dente w osolonej wodzie, stawiając jedynie delikatny opór.
Po ugotowaniu warzywa odcedź i ostudź. Obierz je ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
Groszek i kukurydzę odsącz i lekko zblanszuj, by wilgoć odparowała. Pozostaw do ostygnięcia.
Ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę, a cebulę poszatkuj i przelej wrzątkiem.
Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce sałatkowej.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Sosem zalej sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę na drugie śniadanie wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Spożywaj na zimno.