Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na drugie śniadanie to pożywna, pyszna i zdrowa propozycja, która dostarcza energii do działania w drugiej połowie dnia. Znajdziesz w niej całe bogactwo różnorodnych warzyw, które są bogatym źródłem witamin. Ziemniaki z powodzeniem zaspokoją nawet silny głód, a majonez dodaje wyjątkowo kremowej konsystencji. W tej sałatce łączą się smaki słodki, kwaśny, lekko pikantny – każdy znajdzie coś dla siebie.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19828
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242733
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19828
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242733
Składniki
Danie przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku. Zużyj w ciągu 3 dni.
Ziemniaki i marchew umyj i włóż w całości do dużego rondla. Gotuj aż będą al dente w osolonej wodzie, stawiając jedynie delikatny opór.
Po ugotowaniu warzywa odcedź i ostudź. Obierz je ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
Groszek i kukurydzę odsącz i lekko zblanszuj, by wilgoć odparowała. Pozostaw do ostygnięcia.
Ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę, a cebulę poszatkuj i przelej wrzątkiem.
Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce sałatkowej.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Sosem zalej sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę na drugie śniadanie wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Spożywaj na zimno.