Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na drugie śniadanie to pożywna, pyszna i zdrowa propozycja, która dostarcza energii do działania w drugiej połowie dnia. Znajdziesz w niej całe bogactwo różnorodnych warzyw, które są bogatym źródłem witamin. Ziemniaki z powodzeniem zaspokoją nawet silny głód, a majonez dodaje wyjątkowo kremowej konsystencji. W tej sałatce łączą się smaki słodki, kwaśny, lekko pikantny – każdy znajdzie coś dla siebie.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 119
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 332
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2693
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 119
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 332
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2693
Składniki
Danie przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku. Zużyj w ciągu 3 dni.
Ziemniaki i marchew umyj i włóż w całości do dużego rondla. Gotuj aż będą al dente w osolonej wodzie, stawiając jedynie delikatny opór.
Po ugotowaniu warzywa odcedź i ostudź. Obierz je ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
Groszek i kukurydzę odsącz i lekko zblanszuj, by wilgoć odparowała. Pozostaw do ostygnięcia.
Ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę, a cebulę poszatkuj i przelej wrzątkiem.
Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce sałatkowej.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Sosem zalej sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Sałatkę na drugie śniadanie wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Spożywaj na zimno.