Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9523
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1147
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11497
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 514
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9523
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1147
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11497
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 514
Składniki
Opłukać liście sałaty, roszponki, rukoli, szpinaku i botwinki. Osuszyć. Pomidory pokroić na cząstki. Oczyszczoną paprykę pociąć w paseczki. Obrać cebulę i pokroić w talarki. Wszystki przygotowane składniki wymieszać w dużej salaterce. 2. Przygotować sos: ocet balsamiczny utrzeć na gładko z miodem i tabasco oraz szczyptą soli. Bezpośrednio do sosu wcisnąć (miażdżąc w prasce) czosnek. Następnie stale ucierając widelcem dodawać małe porcje oliwy (powinien powstać sos w konsystencji przypominjący rzadki majonez). Na koniec ewentualnie doprawić solą. Składnik sałatki skropić sosem, lekko przemieszać i natychmiast podawać.