Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 91
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 91
Składniki
Opłukać liście sałaty, roszponki, rukoli, szpinaku i botwinki. Osuszyć. Pomidory pokroić na cząstki. Oczyszczoną paprykę pociąć w paseczki. Obrać cebulę i pokroić w talarki. Wszystki przygotowane składniki wymieszać w dużej salaterce. 2. Przygotować sos: ocet balsamiczny utrzeć na gładko z miodem i tabasco oraz szczyptą soli. Bezpośrednio do sosu wcisnąć (miażdżąc w prasce) czosnek. Następnie stale ucierając widelcem dodawać małe porcje oliwy (powinien powstać sos w konsystencji przypominjący rzadki majonez). Na koniec ewentualnie doprawić solą. Składnik sałatki skropić sosem, lekko przemieszać i natychmiast podawać.