Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 209
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 322
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 171
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 209
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 322
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 171
Składniki
Ryż ugotować na sypko. Grzybki namoczyć. Filet umyć, osuszyć, pokroić na paseczki, posypać przyprawą do chińszczyzny. Po 15 minutach usmażyć. Paprykę, marchew, pokrojone grzybki i cebulę pokroić. Pieczarki opłukać i poszatkować. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Osobno usmażyć jajka (tak, by żółtko rozlało się po białku). Usmażone porozrywać widelcem na małe kawałki. Na patelni wymieszać ryż, warzywa, pieczarki, grzybki i jaja. Jeszcze raz razem podsmażyć. Dodać kawałki kurczaka i połączyć razem. Doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką.