Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka po chińsku

Sałatka po chińsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22201

Dodano:

Odsłon: 37977

Sałatka po chińsku

Składniki

  • 2 szklanki ryżu
  • 1 podwójny filet kurczaka
  • 4 jaja
  • marchew
  • czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 10 pieczarek
  • przyprawa do chińszczyzny
  • olej do smażenia
  • 3 grzybki mun
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować na sypko. Grzybki namoczyć. Filet umyć, osuszyć, pokroić na paseczki, posypać przyprawą do chińszczyzny. Po 15 minutach usmażyć. Paprykę, marchew, pokrojone grzybki i cebulę pokroić. Pieczarki opłukać i poszatkować. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Osobno usmażyć jajka (tak, by żółtko rozlało się po białku). Usmażone porozrywać widelcem na małe kawałki. Na patelni wymieszać ryż, warzywa, pieczarki, grzybki i jaja. Jeszcze raz razem podsmażyć. Dodać kawałki kurczaka i połączyć razem. Doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maiko 02 grudnia 2008 mmmmmmmmm już się głodna zrobiłam...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń