Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka po chińsku
Ryż ugotować na sypko. Grzybki namoczyć. Filet umyć, osuszyć, pokroić na paseczki, posypać przyprawą do chińszczyzny. Po 15 minutach usmażyć. Paprykę, marchew, pokrojone grzybki i cebulę pokroić. Pieczarki opłukać i poszatkować. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Osobno usmażyć jajka (tak, by żółtko rozlało się po białku). Usmażone porozrywać widelcem na małe kawałki. Na patelni wymieszać ryż, warzywa, pieczarki, grzybki i jaja. Jeszcze raz razem podsmażyć. Dodać kawałki kurczaka i połączyć razem. Doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką.
Karkówka "leżakująca" w solance a następnie pieczona w piekarniku. Doskonała...
Odsłon: 20341
Moja rodzina nie lubi pieczonej kaczki, dlatego postanowiłam zrobić inaczej....
Odsłon: 1927
Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przygotowane, jest idealne na każdą o...
Odsłon: 8149
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10291
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7648
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 796
Smaczna wariacja na na temat tradycyjnych kotletów mielonych i gołąbków. Tym...
Odsłon: 1449
Bezkonkurencyjne w smaku danie, zawsze wychodzi przepyszne.
Odsłon: 5746
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 104
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10291
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7648
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 796
Smaczna wariacja na na temat tradycyjnych kotletów mielonych i gołąbków. Tym...
Odsłon: 1449
Bezkonkurencyjne w smaku danie, zawsze wychodzi przepyszne.
Odsłon: 5746
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 104
Składniki
Ryż ugotować na sypko. Grzybki namoczyć. Filet umyć, osuszyć, pokroić na paseczki, posypać przyprawą do chińszczyzny. Po 15 minutach usmażyć. Paprykę, marchew, pokrojone grzybki i cebulę pokroić. Pieczarki opłukać i poszatkować. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Osobno usmażyć jajka (tak, by żółtko rozlało się po białku). Usmażone porozrywać widelcem na małe kawałki. Na patelni wymieszać ryż, warzywa, pieczarki, grzybki i jaja. Jeszcze raz razem podsmażyć. Dodać kawałki kurczaka i połączyć razem. Doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Galareta z golonki według Dariusza:-)
Trochę pracochłonna ,ale warto przyrządzić . Dla tych , którzy oczywiście...
Odsłon: 128
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 164