Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8649
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10279
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 739
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8649
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10279
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 739
Składniki
Ryż ugotować na sypko. Grzybki namoczyć. Filet umyć, osuszyć, pokroić na paseczki, posypać przyprawą do chińszczyzny. Po 15 minutach usmażyć. Paprykę, marchew, pokrojone grzybki i cebulę pokroić. Pieczarki opłukać i poszatkować. Wszystko razem podsmażyć na oleju. Osobno usmażyć jajka (tak, by żółtko rozlało się po białku). Usmażone porozrywać widelcem na małe kawałki. Na patelni wymieszać ryż, warzywa, pieczarki, grzybki i jaja. Jeszcze raz razem podsmażyć. Dodać kawałki kurczaka i połączyć razem. Doprawić solą, pieprzem i mieloną papryką.