Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawe połączenie smaków
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 781
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 781
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Rozgrzać w garnku olej i poddusić cebulę. Dodać ryż, lekko podsmażyć na średnim ogniu. Dodać paprykę w proszku, zalać bulionem.
Doprowadzić do wrzenia, gotować ok .20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Odstawić do wystygnięcia.
Salami i ser pokroić na paseczki o dł. 4 cm. Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić na cienkie paski. Drobno posiekać natkę i strąk pieprzu. Składniki wraz z kukurydzą wymieszać z ryżem
Sos: Majonez połączyć z keczupem i śmietaną. Doprawić octem, solą, pieprzem. Sos wymieszać z ryżem, odstawić na 30 min. Przed podaniem spróbować i ewentualnie doprawić do smaku.