Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawe połączenie smaków
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1973
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1651
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2684
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1973
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1651
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2684
Składniki
Rozgrzać w garnku olej i poddusić cebulę. Dodać ryż, lekko podsmażyć na średnim ogniu. Dodać paprykę w proszku, zalać bulionem.
Doprowadzić do wrzenia, gotować ok .20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Odstawić do wystygnięcia.
Salami i ser pokroić na paseczki o dł. 4 cm. Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić na cienkie paski. Drobno posiekać natkę i strąk pieprzu. Składniki wraz z kukurydzą wymieszać z ryżem
Sos: Majonez połączyć z keczupem i śmietaną. Doprawić octem, solą, pieprzem. Sos wymieszać z ryżem, odstawić na 30 min. Przed podaniem spróbować i ewentualnie doprawić do smaku.