Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawe połączenie smaków
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5094
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 181
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5094
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 181
Składniki
Rozgrzać w garnku olej i poddusić cebulę. Dodać ryż, lekko podsmażyć na średnim ogniu. Dodać paprykę w proszku, zalać bulionem.
Doprowadzić do wrzenia, gotować ok .20 minut pod przykryciem na małym ogniu. Odstawić do wystygnięcia.
Salami i ser pokroić na paseczki o dł. 4 cm. Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić na cienkie paski. Drobno posiekać natkę i strąk pieprzu. Składniki wraz z kukurydzą wymieszać z ryżem
Sos: Majonez połączyć z keczupem i śmietaną. Doprawić octem, solą, pieprzem. Sos wymieszać z ryżem, odstawić na 30 min. Przed podaniem spróbować i ewentualnie doprawić do smaku.