Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem

Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 181

Dodano:

Odsłon: 4379

Prost i smaczna sałatka na każdą okazję.

Składniki

  • 2 woreczki ryżu parboiled
  • 150 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 1 puszka cieciorki konserwowej
  • 1 puszka marchewki konserwowej
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól,pieprz kolorowy do smaku
  • 1,5 łyżki suszonych pomidorów (małe płatki)
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • olej
  • jajka ugotowane na twardo
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu.
    Ostudzić.
    Pieczarki,cebulę oczyścić,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w piórka.Podsmażyć na oleju.Ostudzić.
    Cieciorkę,marchewkę i tuńczyka odcedzić z zalewy.
    Połączyć wszystkie składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i
    pieprzem.
    Podawać z jajkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń