Przekąski Przepis na:
Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem


Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 181
Dodano: 10.03.2018
Odsłon: 4379
Składniki
- 2 woreczki ryżu parboiled
- 150 g pieczarek
- 1 duża cebula
- 1 puszka cieciorki konserwowej
- 1 puszka marchewki konserwowej
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2-3 łyżki majonezu
- sól,pieprz kolorowy do smaku
- 1,5 łyżki suszonych pomidorów (małe płatki)
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- olej
- jajka ugotowane na twardo
5-6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu.
Ostudzić.
Pieczarki,cebulę oczyścić,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w piórka.Podsmażyć na oleju.Ostudzić.
Cieciorkę,marchewkę i tuńczyka odcedzić z zalewy.
Połączyć wszystkie składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i
pieprzem.
Podawać z jajkiem.
Komentarze do przepisu (0)