Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek śledzia nadaje sałatce jarzynowej nowej nuty smakowej. Podana w szklanym naczyniu wygląda bardzo ładnie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Warzywa ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Filety śledziowe wypłukać w zimnej wodzie ale nie moczyć. To właśnie one nadają sałatce charakterystycznego smaku. Jajka ugotować i oddzielić białka od żółtek. Układać warstwami (kolejność dowolna). Każdą warstwę delikatnie oprószyć solą i pieprzem oraz posmarować majonezem. Przed podaniem schłodzić. Udekorować .