Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek śledzia nadaje sałatce jarzynowej nowej nuty smakowej. Podana w szklanym naczyniu wygląda bardzo ładnie.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Warzywa ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Filety śledziowe wypłukać w zimnej wodzie ale nie moczyć. To właśnie one nadają sałatce charakterystycznego smaku. Jajka ugotować i oddzielić białka od żółtek. Układać warstwami (kolejność dowolna). Każdą warstwę delikatnie oprószyć solą i pieprzem oraz posmarować majonezem. Przed podaniem schłodzić. Udekorować .