Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 08.05.2009
Odsłon: 15566
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Filety opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę i posypać "Jarzynką"
Pieczarki dokładnie umyć, pokroić w plasterki. Por po umyciu również pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć pokrojonego kurczaka na złocisty kolor. Następnie usmażyć pieczarki oraz plastry pora.
Brokuły podzielić na małe kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotować około 5 minut - nie powinny się rozpadać! Po ugotowaniu dokładnie odcedzić.
Brokuły wsypać do dużej salaterki, dodać usmażonego kurczaka, a następnie pieczarki oraz plastry pora. Uwaga: nie zlewać do salaterki oleju z patelni!
Wszystkie składniki połączyć i delikatnie wymieszać. Przyprawić do smaku. Przed podaniem sałatkę podgrzać. Do sałatki można podawać grzanki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)