Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68404
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2029
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68404
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2029
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki - zblanszować 2 min. Cukinię ( ze skórką) pokroić w półplasterki, marchew w plasterki, paprykę w paski ( ok. 1 cm).
Wszystkie składniki zalewy ( bez octu) i dokładnie wymieszać, dodać wszystkie warzywa ( cebulę ostudzoną) , wymieszać łapkami. Odstawić na 1 dobę w lodówce ( kilka razy w tym czasie mieszając). Dodać ocet, wymieszać i przekładać do słoików z przygotowanymi ziołami- do każdego słoika wlewamy trochę płynu spod warzyw.
Pasteryzujemy ok.20 min.
Pysznego wspomnienia lata zimą życzę.