Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka z kukurydzą i żółtym serem to strzał w dziesiątkę, kiedy potrzebujesz czegoś prostego, a jednocześnie sycącego i pełnego smaku. Delikatny makaron orzo świetnie łączy się z pozostałymi składnikami. Podawaj ją z kremowym sosem z dodatkiem czosnku. Najlepiej smakuje z chrupkim pieczywem.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 113
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1350
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 476
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15570
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 113
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1350
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 476
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15570
Składniki
Makaron orzo ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przepłucz zimną wodą, aby się nie skleił, odcedź i odstaw do całkowitego wystudzenia.
Szynkę pokrój w drobną kosteczkę. Ser żółty zetrzyj na tarce. Kukurydzę odsącz na sicie.
Majonez wymieszaj z jogurtem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
Do dużej miski wrzuć makaron orzo, szynkę, ser i kukurydzę. Dodaj sos i dokładnie wymieszaj.
Odstaw sałatkę na 20-30 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły.