Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z pieczoną dynią

Sałatka z pieczoną dynią

Autor:

Przepisów i artykułów: 2381 Ocena: 15375

Dodano:

Odsłon: 1972

Sałatka dla osób zdrowej żywności.

Składniki

  • Dynia ½ kg
  • Feta w zalewie ziołowej 20 dag
  • Orzechy włoskie 10 dag
  • Mieszanka sałat z rukolą 1 opakowanie
  • Żurawina suszona 5 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Chili i tymianek do smaku
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię, pokroić, skropić olejem, posypać przyprawami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i upiec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Na suchej patelni zrumienić orzechy i przestudzić. Następnie ostudzoną dynię wymieszać z fetą (razem z zalewą), mieszanka sałat i pozostałymi składnikami. W razie potrzeby doprawić i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń