Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab dojrzewający to pierwsza wędlina w moim wykonaniu. Byłam bardzo ciekawa efektu i musiałam jak najszybciej wypróbować ten przepis! Domowe wędliny są smaczne, zdrowe, bez dodatku ulepszaczy i bez nadmiaru soli. Nic, tylko zakasać rękawy i przygotować swojski wyrób. Zasmakuje Wam na pewno! :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11090
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3585
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4222
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11090
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3585
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4222
Składniki
Schab dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i wycinamy nadmiar tłuszczyku.
Schab obtaczamy dokładnie w cukrze, zamykamy w pudełku i chowamy go do lodówki na 24 godziny. W międzyczasie odlewamy zgromadzoną w pudełku wodę.
Po tym czasie schab myjemy, osuszamy i dokładnie obtaczamy go w soli, zamykamy do pudełka i chowamy do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie dokładnie myjemy schab, osuszamy papierowym ręcznikiem i obsypujemy go mieszanką przypraw i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Delikatnie przekładamy go do pończochy, zawiązujemy i zawieszamy w ciepłym, przewiewnym miejscu na 4-5 dni.
o tym czasie schab będzie już wysuszony i będzie nadawał się do spożycia. Po rozkrojeniu schab przechowujemy w lodówce.