Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Na spotkanie rodzinne przy wspólnym grillowaniu polecam smaczne faszerowane kotlety schabowe , pieczone na ruszcie w towarzystwie grillowanych warzyw i pieczonych ziemniaczków .
grill, tacka aluminiowa, folia aluminiowa, wykałaczki,
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 149
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 222
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 31
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 458
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 149
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 222
Składniki
Drobno posiekać cebulę i czosnek ,wymieszać z serem pleśniowym i posiekanymi ziołami.
Kawałek schabu pociąć na dwa grubsze kotlety, naciąć w kotletach głębokie kieszonki.
Kieszonki napełnić przygotowanym farszem, ,
Spiąć wykałaczkami, posmarować oliwą , ułożyć na aluminiowej tacce wyłożonej wcześniej folią aluminiową.
Ułożyć na aluminiowej tacce wyłożonej folią aluminiową (gdyż tacka ma dziurki). Tak przygotowane mięsko ułożyć na najniżej umieszczonym ruszcie opiec na rumiano z obu stron (gdzieś około 20 minut). Podnieś ruszt , mięsko dopiec do miękkości.
Po zdjęciu z grilla doprawić solą.