Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Na spotkanie rodzinne przy wspólnym grillowaniu polecam smaczne faszerowane kotlety schabowe , pieczone na ruszcie w towarzystwie grillowanych warzyw i pieczonych ziemniaczków .
grill, tacka aluminiowa, folia aluminiowa, wykałaczki,
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Drobno posiekać cebulę i czosnek ,wymieszać z serem pleśniowym i posiekanymi ziołami.
Kawałek schabu pociąć na dwa grubsze kotlety, naciąć w kotletach głębokie kieszonki.
Kieszonki napełnić przygotowanym farszem, ,
Spiąć wykałaczkami, posmarować oliwą , ułożyć na aluminiowej tacce wyłożonej wcześniej folią aluminiową.
Ułożyć na aluminiowej tacce wyłożonej folią aluminiową (gdyż tacka ma dziurki). Tak przygotowane mięsko ułożyć na najniżej umieszczonym ruszcie opiec na rumiano z obu stron (gdzieś około 20 minut). Podnieś ruszt , mięsko dopiec do miękkości.
Po zdjęciu z grilla doprawić solą.