Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, soczysty schab gotowany w sosie sojowym. Przygotowanie trwa bardzo krótko. Polecam, rewelacyjny na kanapki lub na święta!
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 167
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 104
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3414
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 167
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 104
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3414
Składniki
Schab obwiązać sznurkiem lub włożyć w siatkę, żeby nadać ładny kształt, następnie przełożyć do w miarę płaskiego garnka, tak żeby zmieścił się w nim schab. Do garnka włożyć przekrojoną cebulę z łupinkami, czosnek pokrojony w plasterki, ziele angielskie, liście laurowe, kolorowy lub czarny pieprz w ziarenkach i musztardę francuską. Dolać 1,5 litra zimnej wody, sos sojowy jasny, sos sojowy ciemny oraz sos rybny. Wszystko wymieszać w garnku.
Na małym ogniu podgrzać całą zalewę ze schabem. Gdy się zagotuje, gotować jeszcze 6 minut, następnie wyłączyć palnik i garnek przykryć przykrywką. W połowie gotowania, można schab obrócić na drugą stronę. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Jak schab wystygnie zdjąć przykrywkę i ponownie doprowadzić do wrzenia. Gotować drugi raz 6 minut. Po tym czasie przykryć ponownie przykrywką i zostawić do całkowitego ostudzenia. Wystudzony schab wyciągnąć z zalewy, ściągnąć sznurki i włożyć do lodówki. Na drugi dzień jest gotowy do krojenia. Najlepiej przygotować go rano np. o 9, około 17 zagotować ponownie i wstawić do lodówki na całą noc. Smacznego!