Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty i smaczna przekąska na świąteczny stół.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22690
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15048
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4803
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45093
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22690
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15048
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4803
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45093
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Składniki
Schab dokładnie opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie rozciąć go na grubość dwóch centymetrów po długości tworząc plaster mięsa, po czym bardzo lekko go rozbić tak aby nasze przyprawy były właściwie wciśnięte w mięso. Wszystkie przyprawy razem wymieszać, posypać mięso, po czym wysmarować dłonią tak aby przyprawy dobrze weszły w mięso.
Przyprawione mięso smarujemy musztardą, na gorę układamy plasterki czosnku, masła oraz plastry boczku.
Tak przygotowaną roladę wiążemy sznurkiem z czterech stron.
W między czasie piekarnik nagrzewamy do temperatury 225 stopni, spirala góra dół. Gotową roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy bez przykrycia do piekarnika na 20 minut tak aby mięso się lekko zarumieniło i zamknęło wszystkie smaki w sobie.
Po upływie tego czasu naczynie przykrywamy, zmniejszamy temperaturę do 165 stopni i pieczemy jeszcze około 1 ½ godziny polewając przynajmniej co 20 minut powstałym sosem aby mięso było soczyste. Pod koniec pieczenia mięso odkrywamy i rumienimy na termo obiegu. Mięso możemy podawać na ciepło ale również wspaniale będzie smakować na stole wielkanocnym jako przekąska zimna.