Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurawina swoim optymistycznym czerwonym kolorem nie tylko wpływa na smak, ale też spowalnia procesy starzenia :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 675
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Schab rozbijamy, odkrajamy błonki, posypujemy delikatnie solą i pieprzem.
Kroimy go na kwadraciki. Z jednego kawałka wyszły mi 3 :)
Następnie rumienimy go na oliwie z oliwek.
Na plasterki sera nakładamy troszkę żurawiny, składamy w koperty i kładziemy je na kawałkach schabu na patelni.
Gdy ser się lekko roztopi przekładamy na talerz. Na górę dodajemy jeszcze trochę żurawiny i dekorujemy listkami pietruszki.
Done! Smacznego :)