Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sery są niezbędne wśród zimnych przekąsek. Szczególnie polecane są ostre-twarde gatunki. Można je serwować w kawałku, pokrojone w plastry, kostkę czy w sałatce. Znakomitym dodatkiem do takich serów jest pieczywo, masło i owoce: zielone i czerwone winogrono, gruszka, figi czy melon. Do swojej przekąski użyłam: sera Bursztyn długodojrzewajacego z pikantną nutą, półtwardego holenderskiego sera Mimolette, Old Amsterdam - holenderski dojrzały ser Gouda i polski Rokpol. Rodzaje sera można dobrać wg. swoich upodobań.
nóż, szklane pucharki, sosjerka
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2092
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 358
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 783
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17247
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2092
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 358
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 783
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17247
Składniki
Umyte winogrona przekroić na pół lub ćwiartki, usunąć pestki, dodać pokrojone w drobną kostkę sery, orzechy i delikatnie wymieszać.
Zrobić sos: ser pleśniowy rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę, sherry lub ocet winny, szczyptę pieprzu i gałki muszkatołowej, dokładnie wymieszać.
Przygotować pucharki: dno każdego wyłożyć kilkoma listkami rukoli i wyłożyć porcje serowej przekąski na jedną osobę.
Sos podać osobno w sosjerce.