Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe kruche paluchy
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 952
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 952
Składniki
Jeden arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na papier do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy połową sera. Przykrywamy drugim arkuszem ciasta francuskiego. Posypujemy resztą sera. Tak przygotowane ciasto kroimy na ok 2 cm paski. Paski skręcamy jak sprężynki. Układamy na papier do pieczenia. Pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach. Smakują na zimno jak i na ciepło. Smacznego ;)