Do góry

Przekąski Przepis na:

Serowe kuleczki bankietowe

Serowe kuleczki bankietowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 5220

Dodano:

Odsłon: 11011

Serowe kuleczki, co tu dużo pisać, kuleczki na słodko, elegancko i naturalnie a to za sprawą gorzkiej czekolady, sezamu i orzechów ale czy tylko ?

Składniki

  • opakowanie serka mascarpone (250gr)
  • 200 gr twarożku półtłustego lub chudego
  • 4-5 kostek gorzkiej czekolady
  • 5-6 łyżek sezamu naturalnego
  • 7-8 orzechów włoskich opakowanie
  • 50 gr anchois ( anszua )
  • 7-8 sztuk moreli
  • kilka plasterków polędwicy łososiowej wieprzowej
  • sól do smaku
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Serowe kuleczki bankietowe

Przygotowanie

  1. Oba sery dobrze zmieszaj ze sobą dopraw odrobiną soli do smaku i odstaw do lodówki.
    Gorzką czekoladę zetrzyj na drobnych oczkach tarki, orzechy wyłuskaj i drobno posiekaj nożem, sezam upraż na patelni - jakiejś starej patelni każdy chyba ma taką :)
    Fileciki anchois ( czyt. anszu'a ) zwiń w oczko i przekłuj wykałaczką, polędwicę poskładaj w ozdobne falbanki i również nadziej na wykałaczki. Podobne z morelą - ukośne cięcie i na wykałaczki.
    Wyjmij ser, uformuj nieduże kuleczki i po równo obtocz w orzechach, czekoladzie i sezamie.
    Udekoruj przygotowanymi wykałaczkami i od razu podaj do stołu.


    Rada :
    Morela pasuje do czekolady
    Anchois świetnie zgrywa się z orzechami
    A polędwiczka z prażonym sezamem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń