Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracja z kuchni arabskiej, ciasto drożdżowe z nadzieniem z mięsa mielonego. Te małe bułeczki z trochę ostrym nadzieniem dobre są na ciepło jak i na zimno. Ciasto szybko się robi i tylko robienie bułeczek zajmuje trochę czasu. Pieką się też szybko. Bułeczki z mięsem mielonym są popularne w wielu krajach. Można dla urozmaicenia niektóre z nich posypać tartym serem.
Posiekać cebule i chili i wymieszać razem z mielonym mięsem i pomidorami. Dodać sól i pieprz Wymieszać dobrze ze sobą, farsz nie powinien być za rzadki.
Rozmieszać drożdże w ciepłej wodzie i dodać resztę składników ciasto nie powinno być za rzadkie . Podzielić ciasto na 40 małych kulek i każde rozwałkować na cienkie placki.
Na środek ciasta kłaść 1 łyżeczkę farszu. Złożyć boki ciasta,
Ułożyć na blasze do pieczenia. Piec je około 15-20 minut w temp 190°C aż się ładnie zarumienią.
Można posmarować jajkiem to wtedy jeszcze ładniej sie zarumienią.
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 139
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 59
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 50
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 38
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 139
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 59
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 50
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 38
Składniki
Posiekać cebule i chili i wymieszać razem z mielonym mięsem i pomidorami. Dodać sól i pieprz Wymieszać dobrze ze sobą, farsz nie powinien być za rzadki.
Rozmieszać drożdże w ciepłej wodzie i dodać resztę składników ciasto nie powinno być za rzadkie . Podzielić ciasto na 40 małych kulek i każde rozwałkować na cienkie placki.
Na środek ciasta kłaść 1 łyżeczkę farszu. Złożyć boki ciasta,
Ułożyć na blasze do pieczenia. Piec je około 15-20 minut w temp 190°C aż się ładnie zarumienią. Można posmarować jajkiem to wtedy jeszcze ładniej sie zarumienią.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
chleb ziemniaczany
Pieczywo
Szybki chlebek pszenno-żytni
Pieczywo
Bułeczki pszenne posypane sezamem.
Pieczywo
Chleb słonecznikowy
chleb ziemniaczany
Łatwy chleb ziemniaczany z dodatkiem ziemniaczanego puree
Odsłon: 263
Szybki chlebek pszenno-żytni
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania....
Odsłon: 2605