Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracja z kuchni arabskiej, ciasto drożdżowe z nadzieniem z mięsa mielonego. Te małe bułeczki z trochę ostrym nadzieniem dobre są na ciepło jak i na zimno. Ciasto szybko się robi i tylko robienie bułeczek zajmuje trochę czasu. Pieką się też szybko. Bułeczki z mięsem mielonym są popularne w wielu krajach. Można dla urozmaicenia niektóre z nich posypać tartym serem.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19497
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2051
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1721
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19497
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2051
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1721
Składniki
Posiekać cebule i chili i wymieszać razem z mielonym mięsem i pomidorami. Dodać sól i pieprz Wymieszać dobrze ze sobą, farsz nie powinien być za rzadki.
Rozmieszać drożdże w ciepłej wodzie i dodać resztę składników ciasto nie powinno być za rzadkie . Podzielić ciasto na 40 małych kulek i każde rozwałkować na cienkie placki.
Na środek ciasta kłaść 1 łyżeczkę farszu. Złożyć boki ciasta,
Ułożyć na blasze do pieczenia. Piec je około 15-20 minut w temp 190°C aż się ładnie zarumienią. Można posmarować jajkiem to wtedy jeszcze ładniej sie zarumienią.