Do góry

Przekąski Przepis na:

Skorzonera w sosie porowo-cukiniowym

Skorzonera w sosie porowo-cukiniowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 269

Dodano:

Odsłon: 3512

Retro warzywo w delikatnej, lekkiej wersji.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Skorzonera w sosie porowo-cukiniowym

Przygotowanie

  1. Skorzonerę obieramy i gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka. W rondelku rozpuszczamy masło klarowane, wrzucamy pokrojoną w grubą kostkę cukinię i pociętego pora. Dodajemy kozieradkę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i trochę pieprzu. Smażymy do momentu, gdy w kuchni będzie pięknie pachnieć czosnkiem. Następnie wlewamy wodę do poziomu warzyw i gotujemy wraz z płatkami drożdżowymi. Gotujemy. Gdy wszystko zmięknie blendujemy sos na gładko, doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowaną skorzonerę podajemy z zielonym sosem i dekorujemy natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wjosna 12 stycznia 2018 Bardzo lubię skorzonerę ( tudzież wężymorda:). Bije na głowę w smaku a przede wszystkim delikatności szparagi no i sezon nie trwa tak krótko. Brawo za propagowanie tego zapomnianego warzywa! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń