Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone skrzydełka z kurczaka, lekko słodkie, czosnkowe, pikantne.....
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 18
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5061
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2596
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 413
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 134
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 18
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5061
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2596
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 413
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 134
Składniki
Skrzydełka osuszyć papierowym ręcznikiem. Można zostawić je w całości lub przekroić na pół. Natrzeć solą i pieprzem, skropić olejem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę włożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej skrzydełka. Piec przez około 40 minut.
W międzyczasie przygotować sos. W rondelku wymieszać miód, wodę, sos sojowy i płatki chili. Czosnek przecisnąć przez praskę, imbir zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Dodać do sosu, wymieszać. Postawić na ogniu, doprowadzić do wrzenia, gotować przez około 8-10 minut.
Skrzydełka wyciągnąć z piekarnika, polać sosem, piec przez kolejne 10-15 minut.