Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone skrzydełka z kurczaka, lekko słodkie, czosnkowe, pikantne.....
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 734
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 64
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 35
Smaki początków słonecznej jesieni.
Odsłon: 67
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3947
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 734
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 64
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 35
Smaki początków słonecznej jesieni.
Odsłon: 67
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3947
Składniki
Skrzydełka osuszyć papierowym ręcznikiem. Można zostawić je w całości lub przekroić na pół. Natrzeć solą i pieprzem, skropić olejem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę włożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej skrzydełka. Piec przez około 40 minut.
W międzyczasie przygotować sos. W rondelku wymieszać miód, wodę, sos sojowy i płatki chili. Czosnek przecisnąć przez praskę, imbir zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Dodać do sosu, wymieszać. Postawić na ogniu, doprowadzić do wrzenia, gotować przez około 8-10 minut.
Skrzydełka wyciągnąć z piekarnika, polać sosem, piec przez kolejne 10-15 minut.