Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 492
Dodano: 19.08.2018
Odsłon: 1766
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Przeciśnięty przez praskę czosnek połączyć z piwem, oliwą, ketchupem, papryką mieloną, miodem, przyprawą do kurczaka i chili.
Umyte cukinie razem ze skórką pokroić na 1 cm krążki, oprószyć solą, pozostawić na 10 minut. Następnie osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć pieprzem, posmarować oliwą.
Skrzydełka dokładnie umyć, osuszyć, usunąć najcieńszą porcję, a resztę podzielić na 2 części. ( do grillowania wykorzystałam najgrubsze porcje skrzydełek ) Oprószyć solą i pieprzem, włożyć do przygotowanej marynaty, przykryć folią i pozostawić na 2-3 godziny.
Następnie ułożyć na aluminiowej tacce, włożyć na rozgrzany grill i grillować pod przykryciem po 15 minut z każdej strony. Pod koniec na tacce ułożyć przygotowane cukinie i pieczywo. Piec po 1 minucie z każdej strony.
Skrzydełka podawać z grilowanym pieczywem, cukinią z dodatkiem pomidorków koktajlowych i świeżej bazylii.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)