Do góry

Przekąski Przepis na:

Skrzydełka z grilla w marynacie słodko-kwaśnej

Skrzydełka z grilla w marynacie słodko-kwaśnej

Autor:

Przepisów i artykułów: 158 Ocena: 1756

Dodano:

Odsłon: 412

Skrzydełka zanurzone w tej marynacie zyskują piękny, złocisty kolor i cudowny aromat. Polecam :)
Reklama
Reklama
Skrzydełka z grilla w marynacie słodko-kwaśnej

Przygotowanie

  1. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie miksujemy.

  2. Polewamy skrzydełka i dokładnie mieszamy z marynatą.

  3. Odstawiamy na min. godzinę w chłodne miejsce, a najlepiej na całą noc.

  4. Grillujemy często przekręcając i smarując co jakiś czas pozostałą marynatą.

  5. Pamiętać należy, aby temperatura grilla nie była zbyt wysoka. Skrzydełka bowiem mogą szybko się przypalić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 07 maja Uwielbiam skrzydełka z grilla,wolę jak mięso..świetne Ci wyszły:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 maja Taki grill to ja rozumiem :) Ja tu jeszcze widzę wiele innych pyszności. Super apetyczna fotka i zawartość :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń