Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta zbliżają się do nas wielkimi krokami :) Na pewno zastanawiacie się co by tu przyrządzić ze śledzia. Dziś podpowiem Wam prosty przepis mojej mamy.
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane...
Odsłon: 21830
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1561
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane...
Odsłon: 21830
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1561
Składniki
Śledzie zalewamy na godzinę mlekiem, tak, aby były całkowicie przykryte.
W tym czasie kroimy w drobną kostkę cebulę, korniszony, jajka. Dodajemy groszek. Mieszamy ze śmietaną i majonezem. Nie solimy, bo śledzie już są słone. Można dodać odrobinę pieprzu.
Po godzinie odsączamy filety z mleka, kroimy w zgrabne kawałki. Na półmisek wykładamy warstwę sosu, układamy na nim śledzie i przykrywamy resztą sosu.