Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta zbliżają się do nas wielkimi krokami :) Na pewno zastanawiacie się co by tu przyrządzić ze śledzia. Dziś podpowiem Wam prosty przepis mojej mamy.
Przepyszne kotleciki, czyli sposób na lżejszy obiad.
Odsłon: 1945
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 461
Proponuję dzisiaj zapiekankę z cukinią. Zapiekanka łatwa w przygotowaniu i b...
Odsłon: 3403
Przepyszne kotleciki, czyli sposób na lżejszy obiad.
Odsłon: 1945
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 461
Proponuję dzisiaj zapiekankę z cukinią. Zapiekanka łatwa w przygotowaniu i b...
Odsłon: 3403
Składniki
Śledzie zalewamy na godzinę mlekiem, tak, aby były całkowicie przykryte.
W tym czasie kroimy w drobną kostkę cebulę, korniszony, jajka. Dodajemy groszek. Mieszamy ze śmietaną i majonezem. Nie solimy, bo śledzie już są słone. Można dodać odrobinę pieprzu.
Po godzinie odsączamy filety z mleka, kroimy w zgrabne kawałki. Na półmisek wykładamy warstwę sosu, układamy na nim śledzie i przykrywamy resztą sosu.