Przekąski Przepis na:
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Korniszony i obrane jabłko trzemy na tarce z dużymi oczkami.Cebulę kroimy w kosteczkę,por w cienkie paseczki (ćwierć talarki).Wymoczone matjasy układamy w półmisku przekładając wymieszanymi składnikami i posypując pieprzem.Następnie zalewamy śmietaną.Potrawę przygotowujemy max. 45 minut przed podaniem,schładzamy w lodówce, podajemy z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.Życzę smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

gosiaczek8713 14 grudnia 2012Zgłoś do usunięcia
Przepis wypróbowałam,śledzie są bardzo pyszne,polecam:)16 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 04 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Robię też takie śledzie ale nie dawałam do niej poru. Spróbuję zrobić ją z tym dodatkiem, na pewno też jest dobra.15 Kto głosował? | Odpowiedz

becia421 19 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny przepis jeszcze dziś wypróbuję , do ulubionych ! pozdrawiam;)16 Kto głosował? | Odpowiedz

milia34 23 września 2009Zgłoś do usunięcia
bardzo świetny przepis,wypróbuję go na pewno,dziękuję i pozdrawiam:)))16 Kto głosował? | Odpowiedz

Zlotowlosa 13 września 2009Zgłoś do usunięcia
Śledzie z ziemniakami są przepyszne! Na pewno wypróbuję :)16 Kto głosował? | Odpowiedz

xadix 12 września 2009Zgłoś do usunięcia
lubie sledzie...pomysl wydaje sie bardzo fajny wyprobuje przy najlblizszej okazji16 Kto głosował? | Odpowiedz