Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza hawajska ma swoich zagorzałych pasjonatów, jak i przeciwników. Nic dziwnego – połączenie słodkiego owocu i wytrawnego ciasta z dodatkami nie należy do typowych. A wiesz, że inną, ciekawą propozycją jest śledź po hawajsku? Oczywiście z ananasem. Wydawałoby się to dziwnym połączeniem, ale kwaskowatość i słodycz owocu idealnie komponują się z wyrazistą rybą i kremowym sosem śmietanowym. Spróbuj, a z pewnością nie pożałujesz! To danie pozytywnie zaskoczy wszystkich przy świątecznym stole i będzie miłą odmianą od pomidorowych czy musztardowych przystawek.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1767
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5309
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1810
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1767
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5309
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1810
Składniki
Żółtą cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Przełóż ją na sitko i przelej wrzątkiem. Następnie odstaw, odcedź i dobrze osusz.
Ananasa odsącz z zalewy i pokrój w drobną kostkę.
Śledzie przepłucz pod bieżącą wodą, osusz je i pokrój w plasterki o szerokości ok. 3 cm.
W miseczce wymieszaj śmietanę, majonez, sól i pieprz. Dodaj ananasa oraz żółtą cebulę. Ponownie zamieszaj.
W misce sałatkowej umieszczaj pasami naprzemiennie sos śmietanowy z ananasem oraz śledzie.
Czerwoną cebulę pokrój w piórka i połóż je na wierzchu dania.
Śledzia po hawajsku ozdób listkami natki pietruszki.
Sałatkę wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, by smaki się połączyły. Podawaj na zimno jako przystawkę.