Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź po wiejsku

Śledź po wiejsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2385 Ocena: 15431

Dodano:

Odsłon: 3854

Jestem zdecydowaną zwolenniczką przystawek śledziowych. Dziś w towarzystwie grzybów, marchewki i cebuli.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie: Suszone grzyby opłukać w ciepłej wodzie i ugotować, następnie drobno pokroić. Marchew umyć, zetrzeć na tarce, a cebulę pokroić w plasterki i razem z grzybami podsmażyć na oleju. Przyprawić do smaku i dusić przez 10 minut. Śledzie ułożyć na półmisku, zalać masą grzybową i udekorować majonezem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń