Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis trochę traktowany po macoszemu, ale jak najbardziej na czasie
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Śledzie dobrze przepłukać wodą. Przełożyć do miseczki, zalać mlekiem i pozostawić na noc. Rano jeszcze raz je przepłukać. Ocet zagotować z szklanką wody. Dodać ziele angielskie, pieprz w ziarenkach oraz listki laurowe. Odstawić do wystygnięcia. Zalać śledzie. Śledzie w zalewie octowej odłożyć na 2 – 3 godziny. Pociąć na mniejsze kawałki. Przełożyć do miseczki. Spróbować, lekko skropić sokiem z cytryny. Cebulę sparzyć. Pokroić w jak najmniejsze piórka. Jabłko obrać ze skórki, pokroić w drobną kosteczkę i zamoczyć w wodzie z odrobiną soli oraz cytryną. Sól zmiękczy nam jabłko natomiast cytryna sprawi, że owoc nie ściemnieje. Dobrze wymieszać. Dodać śmietanę. Jeszcze raz wymieszać. Drobny trick- aby uzyskać jednakowe i drobne kostki jabłka i cebuli wykrawamy je za pomocą urządzenie do krojenia jajek