Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płaty śledziowe ukryte pod orzeźwiającym greckim sosem tzatzyki.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2659
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 286
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9569
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2659
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 286
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9569
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Składniki
Wymoczone śledzie kroimy na kawałki, układamy na półmisku. Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę, solimy, odstawiamy na 10-15 minut. Odlewamy sok z ogórka. Do odciśniętego ogórka dodajemy jogurt, majonez, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem, solą i pieprzem. Sos wykładamy na śledzie, dokładnie rozsmarowujemy. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem ozdabiamy plasterkami ogórka, koperkiem i ziarenkami czerwonego pieprzu.