Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płaty śledziowe ukryte pod orzeźwiającym greckim sosem tzatzyki.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 842
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 842
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
Wymoczone śledzie kroimy na kawałki, układamy na półmisku. Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę, solimy, odstawiamy na 10-15 minut. Odlewamy sok z ogórka. Do odciśniętego ogórka dodajemy jogurt, majonez, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem, solą i pieprzem. Sos wykładamy na śledzie, dokładnie rozsmarowujemy. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem ozdabiamy plasterkami ogórka, koperkiem i ziarenkami czerwonego pieprzu.