Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Płaty śledziowe ukryte pod orzeźwiającym greckim sosem tzatzyki.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1214
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 328
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1214
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 328
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Wymoczone śledzie kroimy na kawałki, układamy na półmisku. Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę, solimy, odstawiamy na 10-15 minut. Odlewamy sok z ogórka. Do odciśniętego ogórka dodajemy jogurt, majonez, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem, solą i pieprzem. Sos wykładamy na śledzie, dokładnie rozsmarowujemy. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem ozdabiamy plasterkami ogórka, koperkiem i ziarenkami czerwonego pieprzu.