Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką rybkę można przygotować kilka dni wcześniej. Doskonała, pyszna przekąska na różne uroczystości lub święta.
Zazwyczaj „po kaszubsku” przygotowujemy śledzie lub inne wyborne rybki. Tym r...
Odsłon: 1731
Wielkanoc to doskonała okazja, by delektować się wspaniałymi smakami, a bezgl...
Odsłon: 426
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby...
Odsłon: 412
Wielkanoc to doskonała okazja, by delektować się wspaniałymi smakami, a bezgl...
Odsłon: 426
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby...
Odsłon: 412
Składniki
1. Śledzie myjemy i usuwamy płetwy, solimy, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu ryby układamy w pojemniku z przykrywką.
2. Robimy zalewę, wlewamy do garnka wodę, ocet, wsypujemy cukier, dodajemy liść laurowy, pieprz oraz ziele angielskie, obrane i pokrojone w krążki cebulę i gotujemy 20 minut od zagotowania. Następnie studzimy zalewę i zalewamy nią śledzie, tak żeby były przykryte.
3. Odstawiamy w chłodne miejsce, śledzie mogą stać miesiąc a dobre są już na trzeci dzień. 4. Smacznego.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Przekąski
Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem
Przekąski
Szwedzki tort kanapkowy
Przekąski
Wielkanocne różowe jajka z pastą z awokado
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Propozycja dla tych wszystkich, którzy za racuchami przepadają. poleam!
Odsłon: 8
Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem
Bardzo lubimy pieczarki, więc postanowiłam zaskoczyć moich domowników pieczar...
Odsłon: 30