Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybka lubi pływać, super przekąska na imprezę.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119486
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9013
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3234
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119486
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9013
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3234
Składniki
Wykonanie: Jabłka i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać 2 łyżki przecieru i cukier do smaku. Całość dokładnie wymieszać, smarować wewnętrzną stronę polówek śledzi, spinać wykałaczkami . Gotowe śledzie ułożyć w słoiku, zalać marynatą wykonaną z octu, cukru i przypraw oraz wymieszaną z 1 łyżką przecieru pomidorowego. Po czym odłożyć do spiżarni na dwa dni. Następnie gotowe śledzie wyjąć ze słoika, polać kwaśną śmietaną.