Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje śledzie przygotowałam na święto śledzika. Wyszły bardzo smaczne i były szybko skonsumowane. Przepis bardzo prosty i szybki. Polecam.
nóż, miska, łyżka,
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31309
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31309
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Płaty śledziowe wymoczyć w mleku przez około godziny. Po tym czasie odsączyć i pokroić po skosie w kawałki - paseczki. Pokrojone śledzie wymieszać w misce z musztardą, majerankiem roztartym w dłoniach aby wydobyć aromat, pokrojonym czosnkiem , z ziarenkami ziela angielskiego olejem . Doprawić do smaku pieprzem i odstawić do lodówki co najmniej na godzinę aby smaki się przegryzły. Smacznego.
Śledzie po wymoczeniu i pokrojeniu wymieszać z przyprawami.
Po wymieszaniu połączyć z oliwą i odstawić na godzinę do lodówki.
Pyszne śledzie gotowe do podania.