Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje śledzie przygotowałam na święto śledzika. Wyszły bardzo smaczne i były szybko skonsumowane. Przepis bardzo prosty i szybki. Polecam.
nóż, miska, łyżka,
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 608
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3188
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 608
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Płaty śledziowe wymoczyć w mleku przez około godziny. Po tym czasie odsączyć i pokroić po skosie w kawałki - paseczki. Pokrojone śledzie wymieszać w misce z musztardą, majerankiem roztartym w dłoniach aby wydobyć aromat, pokrojonym czosnkiem , z ziarenkami ziela angielskiego olejem . Doprawić do smaku pieprzem i odstawić do lodówki co najmniej na godzinę aby smaki się przegryzły. Smacznego.
Śledzie po wymoczeniu i pokrojeniu wymieszać z przyprawami.
Po wymieszaniu połączyć z oliwą i odstawić na godzinę do lodówki.
Pyszne śledzie gotowe do podania.