Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje śledzie przygotowałam na święto śledzika. Wyszły bardzo smaczne i były szybko skonsumowane. Przepis bardzo prosty i szybki. Polecam.
nóż, miska, łyżka,
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1605
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8323
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 239
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4315
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1605
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8323
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 239
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4315
Składniki
Płaty śledziowe wymoczyć w mleku przez około godziny. Po tym czasie odsączyć i pokroić po skosie w kawałki - paseczki. Pokrojone śledzie wymieszać w misce z musztardą, majerankiem roztartym w dłoniach aby wydobyć aromat, pokrojonym czosnkiem , z ziarenkami ziela angielskiego olejem . Doprawić do smaku pieprzem i odstawić do lodówki co najmniej na godzinę aby smaki się przegryzły. Smacznego.
Śledzie po wymoczeniu i pokrojeniu wymieszać z przyprawami.
Po wymieszaniu połączyć z oliwą i odstawić na godzinę do lodówki.
Pyszne śledzie gotowe do podania.