Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie korzenne z suszonymi śliwkami - doskonała propozycja na świąteczny stół, ale równie dobrze sprawdzi się jako przystawka na imprezę.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2070
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5515
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5532
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2070
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5515
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5532
Składniki
Grzyby zalać wodą, namoczyć i ugotować do miękkości, następnie pokroić na mniejsze kawałki. Śliwki pokroić w paski. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Na patelnię dodać pozostałe składniki i grzyby, chwilę wszystko dusić. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Sos wystudzić. W słoiku przekładać warstwowo sos i śledzie. Zostawić na noc do połączenia smaków. Najlepsze będą po 2-3 dniach. SMACZNEGO!!!