Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1365
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1365
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Śledzie wymoczyć w mleku ok. 30 min. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić w paski. Grzyby namoczyć i ugotować - ok. 300 ml wody. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na złoty kolor. Do cebuli dodać grzyby, jeśli duże, to pokroić, ziele angielskie, listek laurowy, sól i pieprz czarny. Całość podlać wodą z grzybów i dodać koncentrat pomidorowy. Dusić kilka minut. Dodać rodzynki i ocet jabłkowy. Farsz wystudzić. Wymieszać farsz ze śledziami i pozostawić w lodówce na min. 2 godziny, aż smaki się połączą. Smacznego.