Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13287
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2608
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3751
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4776
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13287
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2608
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3751
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4776
Składniki
Śledzie wymoczyć w mleku ok. 30 min. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić w paski. Grzyby namoczyć i ugotować - ok. 300 ml wody. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na złoty kolor. Do cebuli dodać grzyby, jeśli duże, to pokroić, ziele angielskie, listek laurowy, sól i pieprz czarny. Całość podlać wodą z grzybów i dodać koncentrat pomidorowy. Dusić kilka minut. Dodać rodzynki i ocet jabłkowy. Farsz wystudzić. Wymieszać farsz ze śledziami i pozostawić w lodówce na min. 2 godziny, aż smaki się połączą. Smacznego.