Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po cygańsku to pyszne danie o wyrazistym, słodko-ostrym smaku na bazie ketchupu i musztardy z dodatkiem ogórków konserwowych i cebuli. Takie śledzie doskonale sprawdzą się podczas świąt Bożego Narodzenia, będą również smaczną przekąską na rodzinnych spotkaniach.
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2376
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 137
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5783
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2376
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 137
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5783
Składniki
W misce łączymy musztardę, cukier, słodką i ostrą paprykę, stopniowo na przemian z olejem dodajemy ketchup i ciągle mieszamy do momentu aż sos będzie jednolity, całość doprawiamy pieprzem. Cebulę drobno siekamy, ogórki kroimy w małą kostkę, pokrojone składniki dodajemy do sosu i wszystko razem mieszamy.
Wymoczone w zimnej wodzie i osuszone śledzie kroimy w większą kostkę lub w paski a następnie dodajemy do sosu i delikatnie wszystko łączymy. Gotowe śledzie wstawiamy do lodówki na 2 godziny aby wszystkie składniki się przegryzły.