Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedna propozycja dania z wykorzystaniem śledzi. Doskonała jako przystawka, atrakcyjnie wygląda na stole. Śledziki po japońsku.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3797
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 679
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8742
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3797
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 679
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8742
Składniki
Do miseczki wrzucam drobno pokrojone ogórki, posiekaną cebulę i groszek. Dodaję też majonez i wszystko dobrze mieszam. Doprawiam do smaku pieprzem. Przekładam na talerz tworząc z sałatki płaską warstwę.
Płaty śledziowe kroję wzdłuż na pół, w ten sposób z każdego płata otrzymuję dwa długie paseczki. Jajka przecinam na pół. Każdą połówkę owijam paseczkiem śledzika i układam na talerzu z sałatką. Dekoruję majonezem i listkiem bazylii – można też wykorzystać posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki. Smacznego!!!