Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedna propozycja dania z wykorzystaniem śledzi. Doskonała jako przystawka, atrakcyjnie wygląda na stole. Śledziki po japońsku.
Do miseczki wrzucam drobno pokrojone ogórki, posiekaną cebulę i groszek. Dodaję też majonez i wszystko dobrze mieszam. Doprawiam do smaku pieprzem. Przekładam na talerz tworząc z sałatki płaską warstwę.
Płaty śledziowe kroję wzdłuż na pół, w ten sposób z każdego płata otrzymuję dwa długie paseczki. Jajka przecinam na pół. Każdą połówkę owijam paseczkiem śledzika i układam na talerzu z sałatką. Dekoruję majonezem i listkiem bazylii – można też wykorzystać posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki.
Smacznego!!!
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 127
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 95
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 228
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 31915
Te proste i bardzo smaczne chrupiące naleśniki z owocami morza wręcz idealnie...
Odsłon: 5339
Nie ma nic zdrowszego od połączenia marchewki i cukinii, a z soczystymi pomid...
Odsłon: 8923
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 127
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 95
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 228
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 31915
Te proste i bardzo smaczne chrupiące naleśniki z owocami morza wręcz idealnie...
Odsłon: 5339
Nie ma nic zdrowszego od połączenia marchewki i cukinii, a z soczystymi pomid...
Odsłon: 8923
Składniki
Do miseczki wrzucam drobno pokrojone ogórki, posiekaną cebulę i groszek. Dodaję też majonez i wszystko dobrze mieszam. Doprawiam do smaku pieprzem. Przekładam na talerz tworząc z sałatki płaską warstwę.
Płaty śledziowe kroję wzdłuż na pół, w ten sposób z każdego płata otrzymuję dwa długie paseczki. Jajka przecinam na pół. Każdą połówkę owijam paseczkiem śledzika i układam na talerzu z sałatką. Dekoruję majonezem i listkiem bazylii – można też wykorzystać posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki. Smacznego!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Nadziewane kwiaty cukinii
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 214
Carpaccio z buraka
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 124