Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie po japońsku

Śledzie po japońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 19802

Dodano:

Odsłon: 25390

Jeszcze jedna propozycja dania z wykorzystaniem śledzi. Doskonała jako przystawka, atrakcyjnie wygląda na stole. Śledziki po japońsku.

Składniki

  • 3 płaty śledziowe
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 1/2 cebuli
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3 ogórki konserwowe
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miseczki wrzucam drobno pokrojone ogórki, posiekaną cebulę i groszek. Dodaję też majonez i wszystko dobrze mieszam. Doprawiam do smaku pieprzem. Przekładam na talerz tworząc z sałatki płaską warstwę.

  2. Płaty śledziowe kroję wzdłuż na pół, w ten sposób z każdego płata otrzymuję dwa długie paseczki. Jajka przecinam na pół. Każdą połówkę owijam paseczkiem śledzika i układam na talerzu z sałatką. Dekoruję majonezem i listkiem bazylii – można też wykorzystać posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń