Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śledziki w winno-pomidorowym sosie. Idealnie wpasują się w świąteczny klimat. Jednak są tak dobre, że ja przygotowuję je też w zwykłe, codzienne dni.
śledzie w sosie pomidorowym z ogórkiem konserwowym i cebulą
Odsłon: 11254
Gęś nadziewana kaszą i grzybami, podana z aromatycznym sosem na bazie czerwon...
Odsłon: 1989
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 941
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 217
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 941
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 217
Składniki
Na niedużej patelni rozgrzewam olej i wrzucam cebulę, którą pokroiłam w piórka. Delikatnie ją podsmażam. Dodaję następnie resztę składników, oprócz gorczycy – koncentrat pomidorowy, listki laurowe, ziele angielskie, ocet, olej i cukier. Dobrze mieszam i duszę przez 15 minut na bardzo małym ogniu. Po 10 minutach dodaję gorczycę.
Sos pomidorowo-winny pozostawiam do przestudzenia.
Śledzie moczyłam przez 3 godziny w zimnej wodzie. Odsączam i kroję na malutkie kawałeczki, takie „na raz”.
W szklanej miseczce układam na przemian: warstwa winno-pomidorowego sosu i warstwa śledzika. Zaczynam i kończę sosem. Odstawiam całość do lodówki. Następnego dnia śledź jest gotowy do jedzenia. Smacznego!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka „kogutki”
Przekąski
Jajka galaretki
Przekąski
Jajka w cieście francuskim
Przekąski
Różowe jajka
Jajka „kogutki”
Jajka „kogutki” to świetny pomysł na przystawkę na wielkanocny stół. Ta przek...
Odsłon: 3483
Jajka galaretki
Jajka galaretki to nietypowa i niezwykle efektowna forma podania klasycznej,...
Odsłon: 5562