Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śledziki w winno-pomidorowym sosie. Idealnie wpasują się w świąteczny klimat. Jednak są tak dobre, że ja przygotowuję je też w zwykłe, codzienne dni.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Na niedużej patelni rozgrzewam olej i wrzucam cebulę, którą pokroiłam w piórka. Delikatnie ją podsmażam. Dodaję następnie resztę składników, oprócz gorczycy – koncentrat pomidorowy, listki laurowe, ziele angielskie, ocet, olej i cukier. Dobrze mieszam i duszę przez 15 minut na bardzo małym ogniu. Po 10 minutach dodaję gorczycę.
Sos pomidorowo-winny pozostawiam do przestudzenia.
Śledzie moczyłam przez 3 godziny w zimnej wodzie. Odsączam i kroję na malutkie kawałeczki, takie „na raz”.
W szklanej miseczce układam na przemian: warstwa winno-pomidorowego sosu i warstwa śledzika. Zaczynam i kończę sosem. Odstawiam całość do lodówki. Następnego dnia śledź jest gotowy do jedzenia. Smacznego!!!