Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie w sosie pomidorowym z ogórkiem konserwowym i cebulą
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 76
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 60
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 76
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 60
Składniki
Śledzie moczymy ok. 1 godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas zmieniamy wodę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ogórki kroimy w kostkę. Śledzie kroimy w grubsze paski. Cebulkę podsmażamy na oleju aż się zeszkli, następnie dodajemy ogórki, przecier pomidorowy, przyprawy, około pół szklanki wody i dusimy ok. 15-20 minut. Sos doprawiamy jeszcze do smaku. W słoiku układamy warstwami śledzie i gorącą zalewę. Śledzie przechowujemy w lodówce. Smacznego! :)