Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie w sosie pomidorowym z ogórkiem konserwowym i cebulą
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2316
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18071
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2050
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2316
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18071
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2050
Składniki
Śledzie moczymy ok. 1 godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas zmieniamy wodę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ogórki kroimy w kostkę. Śledzie kroimy w grubsze paski. Cebulkę podsmażamy na oleju aż się zeszkli, następnie dodajemy ogórki, przecier pomidorowy, przyprawy, około pół szklanki wody i dusimy ok. 15-20 minut. Sos doprawiamy jeszcze do smaku. W słoiku układamy warstwami śledzie i gorącą zalewę. Śledzie przechowujemy w lodówce. Smacznego! :)