Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie w sosie pomidorowym z ogórkiem konserwowym i cebulą
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 431
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 431
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Śledzie moczymy ok. 1 godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas zmieniamy wodę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ogórki kroimy w kostkę. Śledzie kroimy w grubsze paski. Cebulkę podsmażamy na oleju aż się zeszkli, następnie dodajemy ogórki, przecier pomidorowy, przyprawy, około pół szklanki wody i dusimy ok. 15-20 minut. Sos doprawiamy jeszcze do smaku. W słoiku układamy warstwami śledzie i gorącą zalewę. Śledzie przechowujemy w lodówce. Smacznego! :)