Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie w sosie pomidorowym z ogórkiem konserwowym i cebulą
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1617
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1449
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1617
Składniki
Śledzie moczymy ok. 1 godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas zmieniamy wodę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ogórki kroimy w kostkę. Śledzie kroimy w grubsze paski. Cebulkę podsmażamy na oleju aż się zeszkli, następnie dodajemy ogórki, przecier pomidorowy, przyprawy, około pół szklanki wody i dusimy ok. 15-20 minut. Sos doprawiamy jeszcze do smaku. W słoiku układamy warstwami śledzie i gorącą zalewę. Śledzie przechowujemy w lodówce. Smacznego! :)