Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie w sosie pomidorowym z ogórkiem konserwowym i cebulą
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 323
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2238
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 986
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 323
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2238
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 986
Składniki
Śledzie moczymy ok. 1 godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas zmieniamy wodę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Ogórki kroimy w kostkę. Śledzie kroimy w grubsze paski. Cebulkę podsmażamy na oleju aż się zeszkli, następnie dodajemy ogórki, przecier pomidorowy, przyprawy, około pół szklanki wody i dusimy ok. 15-20 minut. Sos doprawiamy jeszcze do smaku. W słoiku układamy warstwami śledzie i gorącą zalewę. Śledzie przechowujemy w lodówce. Smacznego! :)